KEOP

A Környezet és Energia Operatív Program bemutatása

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) egyike az Európai Unió (EU) 2007 és 2013 közötti költségvetési tervezési időszakára vonatkozó Új Széchenyi Terv (korábban Új Magyarország Fejlesztési Terv) hat operatív programjának.

A Környezet és Energia Operatív Program alapvető célja Magyarország fenntartható fejlődésének elősegítése. A Környezet és Energia Operatív Programban megfogalmazott fejlesztések célja, hogy mérsékelje hazánk környezeti problémáit, ezzel javítva a társadalom életminőségét és a gazdaság környezeti folyamatokhoz történő alkalmazkodását.

2007-2013 között a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) mintegy 1 220 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás nyerhető el környezetvédelmi fejlesztésekre, például az ivóvíz-ellátás korszerűsítésére, a szennyvíz-kezelés rendszerének megújítására vagy az energiaellátás hatékonyságát növelő beruházások megvalósítására.

Tompa Város a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) Szennyvízkezelés prioritásában (kiemelt terület) elnyert pályázat segítségével szennyvízcsatorna hálózatot és szennyvíztisztító telepet építhet.